Ga terug

Bananenbrood met zuurdesem

Heb je een restje zuurdesem over en vind je het ook zonde om weg te gooien?
Maak dan heel eenvoudig dit heerlijke bananenbrood met een vleugje cacao en kaneel (optioneel). Door de zuurdesem is het resultaat niet alleen gezonder maar ook smeuïger!
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 1 uur
Gang Tussendoortje
Porties 20 plakken

Equipment

  • 1 zuurdesem starter
  • 1 bakvorm

Ingrediënten
  

  • 50-150 gram actieve zuurdesem
  • 250 gram bloem
  • 1/3 kop cacao
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 zakje bak soda
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2,5 gram zout
  • 225 gram boter op kamertemperatuur
  • 225 gram suiker
  • 2 stuks eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 kop melk
  • 1 theelepel azijn liefst rijstazijn (mirin) of rietsuiker azijn
  • 3 stuks rijpe bananen geprakt

Instructies
 

  • Voed de zuurdesemstarter met 3 eetlepels bloem zodat je 50-150 gram in totaal hebt en laat dit 4 uur staan zodat je een mooie actieve starter hebt
  • Meng de melk met de azijn en laat 5 minuten staan
  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht)
  • Meng zuurdesem, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, bak soda, zout en vanillesuiker
  • Klop de boter met de suiker luchtig en voeg een voor een de eieren toe
  • Meng bloem mengsel met boter mengsel en voeg hier de geprakte bananen aan toe. Roer goed door.
  • Doe de mix in de vorm en bak 50-60 minuten af in de voorverwarmde oven
  • Laat even afkoelen en.... smullen maar!